فهرست مطالب

Advances in Nursing & Midwifery
Volume:24 Issue: 84, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/03/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شهناز ترک زهرانی، گلبهار قادر خانی، احمد رضا باغستانی صفحه 1
    زمینه و هدف
    با توجه به تلاشهای بین المللی در جهت ترویج و ارتقاء بیمارستان دوستدار مادر و توجه به حقوق مادران، لازم است شیوه های مفید و اثر بخشی برای رهبری و هدایت منابع این بیمارستانها به کار گرفته شود، تحقیقات بهداشت و نشان داده اند که سبک رهبری مدیران با اثر بخشی، کارایی بهره وری ارتباط دارد. هدف از این پژوهش؛ تعیین ارتباط سبک رهبری با روند اجرای «طرح بیمارستان دوستدار مادر» در بیمارستان های منتخب غرب کشور(استان های کردستان، همدان و کرمانشاه) بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق بصورت مقطعی بوده و سبک رهبری از دیدگاه 37 نفر از مدیران که با روش سر شماری و 333 نفر از کارکنان بیمارستانهای منتخب استانهای کردستان، همدان و کرمانشاه که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند تعیین شد. ابزار مطالعه دو پرسشنامه بر اساس سبک های رهبری رنسیس لیکرت و چک لیست پایش بیمارستان دوستدار مادر بود که اعتبار آنها به روش اعتبار محتوا و پایایی آنها با روش همسانی درونی برای پرسش نامه(مدیران 0/798=r و کارکنان 0/89 =r) و آزمون همزمانی برای چک لیست(0/885=r) تایید شد.مشخصات دموگرافیک مدیران و کارکنان و سبک رهبری از دیدگاه آنان و ارتباط سبک رهبری از دیدگاه هر دو گروه با روند اجرای اقدامات بیمارستان دوستدار مادر نیز بررسی شد.برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزاراس پی اس اس نسخه 16 و آزمونهای کای دو، تست دقیق فیشر، ضریب همبستگی پیرسون و آنوا استفاده شد.
    یافته ها
    سبک رهبری از دیدگاه مدیران در 67/6 درصد موارد از نوع مشاوره ای و از دیدگاه کارکنان در 61 درصد موارد از نوع استبدادی-خیرخواهانه بود. در مورد روند اجرای اقدامات بیمارستان دوستدار مادر میتوان گفت نتایج نسبتا مطلوب بوده و بین سبک رهبری از دیدگاه مدیران در اقدامات اول، سوم، پنجم، هشتم و نهم و از دیدگاه کارکنان با اقدامات دوم، چهارم و هفتم بیمارستان دوستدار مادر بر اساس آزمون آنالیز واریانس یکطرفه ارتباط آماری معنی داری وجود داشت. بطوریکه در سبک های رهبری استبدادی، به طور متوسط میانگین امتیازات نسبت به سبک های مشاوره ای و مشارکتی بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    علیرغم توصیه به استفاده از سبک رهبری مشارکتی در مطالعات متعدد، سبک رهبری استبدادی با میزان بالاتری از پیشرفت روند اجرای اقدامات بیمارستان های دوستدار مادر همراه بود.
    کلیدواژگان: سبک های رهبری، سبک رهبری استثماری، سبک رهبری خیر خواهانه، سبک رهبری مشاوره ای، سبک رهبری مشارکتی، بیمارستان دوستدار مادر
  • مقایسه میزان فعالیتهای حرفه ای و غیر حرفه ای پرستاران در شیفت های کاری 8 و 12 ساعته
    پوران رئیسی، امیر اشکان نصیری پور، ناهید رئیسی صفحه 7
    زمینه و هدف
    پرستاران بزرگ ترین گروه ارائه دهنده ی خدمات سلامت هستند و کیفیت مراقبت های سلامت تا حد زیادی بستگی به نحوه ی ارائه کاراز سوی آنان دارد. لذا برای افزایش سطح کمی و کیفی خدمات به بیماران، بررسی زمان های اختصاص داده شده توسط آنها در نوبتهای کاری جهت فعالیت های حرفه ی (مراقبت های مستقیم و غیر مستقیم) و فعالیت غیرحرفه ی (فعالیت های بخش و امور شخصی) حائز اهمیت است. این پژوهش با هدف بررسی رابطه ی مدت شیفت های کاری پرستاران با فعالیت های حرفه ی و غیر حرفه ی آنان در بیمارستان شهید مدرس تهران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی همبستگی 30 نفر پرستار از بخش های داخلی و جراحی بیمارستان شهید مدرس تهران مورد بررسی قرار گرفتند. پرستاران مذکور در نوبت های کاری 8 و 12 ساعته مشغول به کار بودند و شیفت کاری آنها به صورت گردشی تغییر می نمود. بعلت محدود بودن جامعه آماری در این مطالعه نمونه گیری انجام نشد. اطلاعات مورد نیاز این پژوهش از طریق چک لیست و با روش مشاهده جمع آوری گردید. برای تعیین پایائی چک لیست مشاهده از روش توافق مشاهده گران استفاده شد و ضریب پایائی مشاهدات 0/97 محاسبه شد. تحلیل داده ها با ستفاده از نرم افزار آماری SPSS دت و آزمون ویلکاکسون انجام شد.
    یافته ها
    در این پژوهش پرستاران در نوبت کاری 8 ساعته، 64/99 در صد از زمان کاری خود را صرف فعالیت حرفه ای (مراقبت مستقیم 41/21 درصد، مراقبت غیر مستقیم 23/78 درصد) و 35/03 درصد را صرف فعالیت غیرحرفه ای نموده اند (22/53 درصد جهت انجام کار های شخصی و 12/5 درصد صرف انجام امور بخش گردیده است). از سوی دیگر پرستاران در نوبت کاری 12 ساعته، 65/95 درصد از زمان کاری خود را صرف فعالیت حرفه ای (مراقبت مستقیم 41/57 درصد، مراقبت غیر مستقیم 24/02) و 33/92 درصد را صرف فعالیت غیر حرفه ای کرده اند.، (20/94 درصد جهت انجام امور شخصی و 12/98 درصد صرف امور بخش گردیده است). آزمون ویلکاکسون نشان داد که بین نوبت کاری پرستاران با فعالیت های حرفه ی و غیر حرفه ی آنان رابطه ی معناداری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    پرستاران در هر نوبت کاری 8 و 12 ساعته، عمده زمان کاری خود را صرف فعالیت حرفه ای (مراقبت مستقیم و غیر مستقیم از بیمار) می کنند و این امر مستقل از طول مدت نوبت کاری آنان می باشد.
    کلیدواژگان: نوبت کاری، پرستار، مراقبت مستقیم، مراقبت غیر مستقیم، بیمارستان آموزشی
  • نیره سلمانی، طاهره اشک تراب، شیرین حسنوند صفحه 11
    زمینه و هدف
    مراقبین بیماران مبتلابه سرطان خون بامشکلاتی از قبیل شانس کم بهبودبیمار،احتمال عودو وابستگی بیمار و افزایش بار مسئولیت روبروهستند که منجر به افزایش فشار مراقبتی و بروز نشانه های جسمی،روانی،عاطفی واجتماعی میشود.این مطالعه باهدف تعیین فشارمراقبتی وعوامل مرتبط باآن درمراقبین بیماران مبتلا به سرطان خون انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 60نفرازمراقبین بیماران بستری در بخش انکولوژی دربیمارستان شاه ولی شهر یزد به روشغیر تصادفی و در دسترس انتخاب وپرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی دموگرافیک وفشارمراقبتی توسط نمونه هاتکمیل شد.روایی پرسشنامه فشار مراقبتی با روش روایی محتوا و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ، 92 صدم محاسبه شد.
    آنالیزداده هادرمحیط نرم فزارآماریSPSS16انجام و یافته ها با آزمون هایآماری توصیفی،آزمون تی مستقل،آنالیزواریانس یکطرفه وضریب همبستگی پیرسون تجزیه وتحلیل شد
    یافته ها
    82.3 درصد از مراقبین مونث، 30درصد همسر بیمار و 50 درصد مراقبین فرزند بیمار بودند.میانگین فشار مراقبتی در تمام نمونه ها بالا بود.بیشترین میانگین فشار مراقبتی مربوط به همسران بود.بین میانگین فشارمراقبتی کل باطول مدت بیماری(0/5=r) وسن مراقبو سن بیمار(0/6 =r)ارتباط مستقی موجود داشت.همچنین مراقبین با وضعیت اقتصادی پایین(0/04 =p) ومراقبین بیماران فاز سه(0/03 =p)فشار مراقبتی بیشتری را گزارش کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالابودن فشارمراقبتی مراقبین بیماران مبتلا به سرطان خون،شناسایی فاکتورهای موثر در بروز فشار مراقبتی و طراحی مداخلات مناسب جهت کاهش فشار مراقبتی و بهبود کیفیت زندگی مراقبین و به دنبال آن ارتقاء کیفیت مراقبت ارائه شده به بیمار ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: فشار مراقبتی، مراقبین غیر رسمی، سرطان خون
  • زهرا دستغیب، کامل قبادی داشدبی، ذبیح الله قارلی پور قرقانی، فاطمه حسینی، اکبر بابایی حیدرآبادی، اصغر اشرفی حافظ * صفحه 19
    زمینه و هدف

    افسردگی شایع ترین بیماری قرن است. در حدود 20 درصد از نوجوانان 13 تا 19 ساله تا قبل از 18 سالگی یک بار به افسردگی مبتلا شده اند. پژوهش حاضر با هدف تعین رابطه رضایتمندی زناشویی زنان با افسردگی نوجوانان آنها در شهر شیراز انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. نمونه پژوهش 300 نفر نوجوان (160 دختر و 140 پسر) و مادران آنها بودند که از میان نوجوانان سنین 19-14 ساله در سال تحصیلی 89-88 با روش نمونه گیری تصادفی از میان چهار ناحیه شهر شیراز انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسش نامه افسردگی بک با 21 ماده و پرسش نامه رضایتمندی زناشویی با 47 ماده استفاده شد که توسط دانش آموزان و مادران آنها در مدرسه تکمیل شد. از روش های آماری همبستگی، رگرسیون و t-test مستقل برای تجزیه و تحلیل استفاده گردید.

    یافته ها

    این مطالعه نشان داد که میزان افسردگی با درجات مختلف در نوجوانان 43/4 درصد و میزان رضایتمندی زناشویی در مادران آنها 19/2 درصد بود. از نظر آماری بین رضایتمندی زناشویی و افسردگی در نوجوانان هر دو جنس ارتباط معنادار معکوس وجود دارد (P<0/001) و متغیر رضایتمندی زناشویی در زنان 0/52 درصد افسردگی در نوجوانان را پیش بینی می کند. بین دختر و پسر در میانگین نمرات افسردگی تفاوتوجود دارد (P<0/05). همچنین بین افسردگی نوجوانان با تحصیلات مادر و وضعیت اقتصادی خانواده ارتباط منفی معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر لزوم اجرای برنامه ها و طرح های آموزشی در جهت پیشگیری از افسردگی نوجوانان را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: رضایتمندی زناشویی، افسردگی، نوجوانان
  • مهسا مطبوعی، عیسی محمدی*، مریم زرگر زاده صفحه 27
    زمینه وهدف

    فرایند پرستاری راهی سازمان یافته برای تشخیص عکس العملهای بیماران نسبت به بیماری و کاهش سلامتی یا درمان شناخته شده است مطالعات نشان می دهند که اجرای فرایند پرستاری و بخشهای مختلف آن از جمله ثبت مشکلات شناخته شده در قالب تشخیص های پرستاری نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای جهان با چالش های بسیاری رو به رو ست؛ از این رو مطالعه ای با هدف بررسی موانع ثبت تشخیصهای پرستاری از دیدگاه پرستاران و مدیران پرستاری انجام شده است

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی -مقطعی با رویکرد حل مساله که به بررسی موانع ثبت تشخیصهای پرستاری از دید دو گروه (پرستاران و مدیران پرستاری)پرداخته است. ،در اردیبهشت ماه 1392 در بیمارستانهای (بعثت نهاجا، امام حسین (ع)، خاتم الانبیاء) در تهران انجام شد. نمونه ها شامل 16 نفر مدیران پرستاری (سرپرستاران، سوپروایزر ها، مترون ها) و 54 نفر از پرستاران بالین بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار بررسی، پرسشنامه ای دو قسمتی که بخش اول شامل اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم سوالات درباره موانع موجود در عدم ثبت و بکارگیری تشخیصهای پرستاری در سه بعد فردی، مدیریتی واجرایی و سازمانی که بر اساس ارزشگذاری لیکرت طراحی شد.برای سنجش روایی از اعتبار صوری و محتوا و برای سنجش پایایی از آزمون آلفای کرونباخ استفاده گردید. داده ها با نرم افزار SPSS، آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    از نظر پرستاران، بعد مدیریتی و اجرایی (2/77)، از نظر مدیران پرستاری بعد سازمانی(3/25) به ترتیب اهمیت و اولویت، با بالاترین میانگین امتیاز به عنوان دلایل اصلی عدم ثبت تشخیصهای پرستاری مطرح شدند. بر اساس یافته های این پژوهش 5 مانع اصلی در ثبت تشخیصهای پرستاری عبارتند از: 1-زیاد بودن کارهای نوشتاری پرستاران2-واگذاری امور غیر پرستاری به پرستاران3-اختصاص ندادن امتیاز و پاد اش به پرستارانی که تشخیصهای پرستاری را ثبت می کنند4-عدم اجرای سیستم مراقبتی برای هر بیمار به صورت جداگانه5-عدم برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت و نا آشنایی با تازه های علمی برطبق نیازسنجی مداوم از پرستاران

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها که زیاد بودن کارهای نوشتاری و عدم برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت و نا آشنائی با تازه های علمی بود،راهکار برتر تحت عنوان برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت پیشرفته برای پرستاران در زمینه استانداردهای مشخص و روز آمد مهارتهای علمی و قانونی ثبت تشخیصهای پرستاری پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: پرستاران بالین، تشخیص های پرستاری، فرایند پرستاری
  • اصغر اشرفی حافظ، تکتم کاظمینی، شادی شایان صفحه 35
    زمینه و هدف
    وابستگی به مواد مخدر یک اختلال مزمن و بازگشت کننده است که هزینه های زیادی را بر افراد، خانواده ها و جامعه تحمیل می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه حمایت اجتماعی و جهت گیری مذهبی با میزان عود در معتادان تحت درمان نگهدارنده با متادون است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- همبستگی از فروردین ماه تا مرداد 1391 بر روی 200 بیمار تحت درمان با نگهدارنده متادون در مراکز درمان اعتیاد شهر مشهد انجام شد. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. نمونه با استفاده از پرسشنامه های حمایت اجتماعی (پایایی 0/88 تا 0/99 و روایی مطلوب)، جهت گیری مذهبی آلپورت (پایایی 74/ 0 و روایی مطلوب)و فرم اطلاعات دموگرافیک مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری همزمان و گام به گام تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین جهت گیری دینی درونی (0/52- =r)، حمایت خانواده (0/48- =r)، حمایت دوستان (0/33- =r) و میزان عود رابطه منفی معناداری وجود دارد (0/01> p).در واقع میزان عود در افرادی که از حمایت خانوادگی بیشتری برخوردارند و همچنین جهت گیری دینی درونی بیشتری داشتند کمتر بوداضافه بر این بین جهت گیری دینی بیرونی (0/50=r) و میزان عود رابطه مثبت معناداری وجود دارد (0/01> p). یافته ها نشان داد که تمامی این متغیرها روی هم 62% از واریانس میزان عود را تبیین می کنند که از این میان سهم جهت گیری دینی درونی 27%، جهت گیری دینی بیرونی 6% و حمایت خانواده 4% است
    نتیجه گیری
    افزایش حمایت خانواده و جهت گیری دینی درونی با کاهش میزان عود و افزایش جهت گیری دینی بیرونی، با افزایش میزان عود همراه است.
    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، حمایت اجتماعی، درمان نگهدارنده با متادون، عود، معتاد
  • زهرا دستغیب، ذبیح الله قارلی پور، کامل قبادی داشدبی، فاطمه حسینی، رضا وفایی * صفحه 53
    مقدمه

    سلامت معنوی یکی از مهم ترین عوامل اجتماعی- فرهنگی مرتبط با سلامت روان است. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط بین سلامت روان و سلامت معنوی در دانشجویان شهر شیراز انجام گردید.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش توصیفی همبستگی تعداد 474 نفر(237دختر و 237 پسر) از افراد نمونه با روش نمونه گیری خوشه ایمورد بررسی قرار گرفتندابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ با 28 ماده و پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزین و الیسون 20 ماده بود. دانشجویان در دانشگاه به سوالات پاسخ دادند. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS16 و آزمون های آماری همبستگی، رگرسیون وt-test مستقل تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که بین سلامت روان و سلامت معنوی در هر دو جنس ارتباط معنادار وجود دارد (P<0001). متغیر سلامت معنوی70 درصد سلامت روان در دختران و در پسران را پیش بینی می کند. نتایج آزمون t نشان داد که بین دختر و پسر در میانگین نمرات سلامت معنوی تفاوت معنی دار وجود دارد(p< 0/05).

    بحث و نتیجه گیری

    ایجاد تغییرات در نظام آموزشی و توجه به ابعاد سلامت روان و سلامت معنوی جهت برآورده شدن نیازهای دانشجویان ضروری به نظرمی رسد. هم چنین انجام پژوهش ها به صورت کاربردی تر و به سمت اجرای عملی تحقیق سوق نماید.

    کلیدواژگان: سلامت روان، سلامت معنوی، دانشجویان
  • محمد علی بشارت، سعیده بزازیان صفحه 61
    زمینه و هدف
    مدیریت و تنظیم هیجانها، بر اساس فرایندها و فنون متعدد صورت می گیرد؛ فنونی که ممکن است به صورت خودکار یا هدفمند، و هشیار یا ناهشیار به کار بسته شوند. هدف اصلی این پژوهش بررسی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان، در نمونه ای از جامعه ایرانی بود.
    مواد و روش ها
    چهارصد و هفتاد و هشت زن و مرد ایرانی (226 مرد، 252 زن) به صورت داوطلب در این پژوهش شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد فرم 18 گویه ای پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان، مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس و مقیاس سلامت روانی را تکمیل کنند.
    یافته ها
    پایایی بازآزمایی و همسانی درونی پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان در حد رضایت بخش مورد تایید قرار گرفت. روایی همگرا و تشخیصی (افتراقی) پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان از طریق محاسبه ضرایب همبستگی زیرمقیاس های آن با افسردگی، اضطراب، استرس و شاخص های سلامت روانی در مورد شرکت کنندگان بررسی شد. نتایج ضرایب همبستگی پیرسون نشان داد که بین نمره شرکت کنندگان در زیر مقیاس های خودسرزنش گری، نشخوارگری، فاجعه نمایی و دیگرسرزنش گری با افسردگی، اضطراب، استرس و درماندگی روانشناختی همبستگی مثبت معنادار و با بهزیستی روانشناختی همبستگی منفی معنادار وجود دارد. بر اساس این نتایج، بین زیرمقیاس های پذیرش، تمرکز مجدد مثبت، برنامه ریزی، ارزیابی مجدد مثبت و کم اهمیت شماری با افسردگی، اضطراب، استرس و درماندگی روانشناختی همبستگی منفی معنادار و با بهزیستی روانشناختی همبستگی مثبت معنادار به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، می توان نتیجه گرفت که فرم 18 گویه ای پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان برای سنجش راهبردهای مقابله شناختی در نمونه های ایرانی از پایایی و روایی کافی برخوردار است.
    کلیدواژگان: پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان، پایایی، روایی، روانسنجی
  • فرین سلیمانی، فیروزه ساجدی، شهناز ترک زهرانی صفحه 71
|
  • Shahnaz Tork Zahrani, Golbahar Ghaderkhani, Ahmad Reza Baghestani, Hassan Emami Page 1
    Background And Aim
    Regarding the worldwide efforts to implement and improve mother friendly services, and the rights of mothers for receiving quality care, there is a need for effective leadership and management of these hospital resources. Research in health sectors has shown that managers’ leadership style is related to effectiveness, efficiency, productivity. The purpose of this study, was to examine the relationship between leadership style and implementation process of the “mother friendly Hospital Initiative” in selected hospitals in the West Country (province of Kurdistan, Hamedan and Kermanshah) in 1391.
    Materials And Method
    The study had a descriptive, correlational design. leadership style was measured by two questionnaires using a 5 point Likert scale, and a checklist for assessing the implementation of mother friendly services. The questionnaire were completed by managers and hospital personnel. The sample of the study consisted of 37 managers and 333 employees in selected hospitals in the provinces of Kurdistan, Hamedan and Kermanshah participated in this study. Initiatives process of The mother friendly hospital was evaluated by the monitoring list of mother friendly hospital in ministry of health. Validity of the questionnaire was assessed by content validity method and, the reability of the questionnaires was determined by internal consistency (r=0.798) for managers, (r=0.89) for staff, and the reability of the monitoring check list of mother friendly hospital was assured by inter-rater method (r=0/885). Data were analyzed done by Chi-square, Fisher Exact Test, Pearson correlation and one way anova tests using the SPSS software (version 16).
    Finding
    The results showed that leadership style of managers’ views are as follows: 67.6% Management consulting style, 24.3% benevolent- Autocratic style and the leadership style of 8.1% was Participative. While 61% from the employee’s perspective, leadership styles used by managers, was benevolent-Autocratic, 21.3% consulting, 14.4% Autocratic – exploitation, 3.3% participative. It can be said that the results were Relatively satisfactory in about the process of implementing measures in mother friendly hospitals, and There is significant relationship between the leadership style employed in the first, third, Fifth, eighth and ninth proceedings in views of managers and employees from the perspective of the second, fourth and seventh steps, based on ANOVA. So th, the average ratio was higher in e authoritarian leadership style compared with and collaborative consulting style.
    Conclusions
    The findings of this study showed that autocratic leadership style was positively correlated to more accelerated implementation of mother friendly hospital practices.
    Keywords: Leadership Styles_Benevolent_Autocratic Style_Autocratic – Exploitation Style_Participative Style_Consulting Styles_Mother Friendly Hospital
  • Comparison of direct and indirect nursing care time in 8-hour and 12-hour shifts
    Pouran Raeissi, Amir Ashkan Nasiripour, Nahid Reisi Page 7
    Introduction
    Nurses are the largest and one of the most important groups of health care providers. The quality of health care mostly depends on the quality of direct and indirect nursing care. Measuring the average nursing care time is an objective measure for assessing the quality of patient care.The goal of the present study was to compare the time being devoted to professional – nonprofessional activities by nurses in hours and 12 hours working shift in Shahid Modarres teaching hospital in Tehran.
    Methods
    A descriptive- comparative study was conducted on 30 nurses (27 female, and 3 male) working in medical and surgical wards of Shahid Modarres teaching hospital in Tehran. The nurses were working 8 and 12 hours shifts and in rotating schedule. Data were collected by direct observation of nurses’ activities,using a checklist with list of direct, indirect and nonprofessional nursing activities. The reliability of the checklist was assured by calculating inter observers’ agreement (The duration of time which nurses spent for each activity was recorded. Data were analyzed using SPSS and Wilcoxon test.
    Results
    The findings of the present study revealed that, nurses working 8 hour shift duration, spent 64.99% of their time on professional and 35.3% on nonprofessional activities (41.21% on direct nursing care, 23.78% on indirect nursing care, 22.53% on personnel affairs and 12.5% on administrative activities). Nurses with 12 hour shift duration, spent 65.59% of their times on professional activities and 33.92% on nonprofessional activities (41.57% on direct healthcare, 24.02% on indirect healthcare, 20.94% on personnel affairs and 12.98% administrative activities).
    Conclusion
    Nurses working in both 8 and 12 hours shift spend most of their times for professional activities (direct and indirect healthcare) and devote less time to nonprofessional activities (administrative and personal affairs), and these activities are independent of their shift duration.
    Keywords: Working shift, Nurse, Direct nursing care, Indirect nursing care, Teaching hospital
  • Nayereh Salmani, Tahereh Ashketorab, Shirin Hasanvand Page 11
    Background
    Caregivers of patients with leukemia facing with problems such as little chance of recovery in patients and probability of relapse and patient dependency and high responsibility such as increasing the Leading to increased burden and mental, physical, emotional and social symptom.This study aimed to determine the burden and related factors in caregiver of patients with leukemia.
    Methods
    In descriptivestudy60caregiversof the patients hospitalizedin oncology of Shah Vali Hospital of Yazd city selected by non-random sampling. demographic questionnarrie and caregiver burden scale was completed. Caregiver burden scale validity with content validity and reliability of caregiver burden scale with Cronbach’s alpha coefficient, were calculated92.data analysis were done Spss soft ware whit Pbt-Test, ANOVA and Pearson correlation coefficient.
    Results
    82.3% Caregivers were female, 30% caregivers were Spouse, 50% caregivers were children. The average of burden in all samples was high. Highest average of burden was related to the care of spouses. There was direct relationship between disease duration (r=0.5), age of care giver and age of patient (r =0.6)with burden. caregivers with low socioeconomic status (p=0.04) and patient in 3 phase (p=0.03) were reported high burden.
    Conclusion
    Because of high burden in caregivers of patients with leukemia, identify factors affecting the incidence of pressure care and their needs and design appropriate interventions to reduce stress and improve quality of life in caregivers and improve quality of care is necessary.
    Keywords: Burden, Informal Caregiver, Leukemia
  • Zahra Dastgheib, Kamel Ghobadi Dashdebi, Zabihollah Gharlipour Gharghani, Fatemeh Hoseini, Akbar Babaei Heydarabadi, Asghar Ashrafi Hafez Page 19
    Introduction

    Depression is the most prevalent malady of the century. About 20 per cent of adolescents between 13 and 19 experience at least a fit of depression before 18. The present study investigated the relationship between mothers’ marital satisfaction and depression among their adolescents in Shiraz, Iran.

    Materials And Methods

    A correlational study was carried out on 300 teenagers of 14-19 years old (160 females and 140 males) and their mothers in educational year of 2009-10, whom were randomly selected among a pool of students from Shiraz’s four Educational Districts. A depression questionnaire with 21 items and a questionnaire of marital satisfaction with 47 items helped in collection of data. Pearson’s correlation of coefficients, regression, and independent t-tests helped in data analysis.

    Findings

    The current study found depression among teenagers as 43.4 per cent and their mothers’ marital satisfaction as 19.2 per cent. We found an inverse significant relationship between marital satisfaction and adolescent depression in both genders (P<0.00d1), with mothers’ marital satisfaction accounting for 0.52 per cent of depression among their teenagers. There was a difference between male and female teenagers in their depression scores (P<0.05). There was also a negative significant relationship between teenagers’ depression and mother’s education and family economic status.

    Conclusion

    Our findings underscored the importance of educational programs intended to prevent depression among teenagers.

    Keywords: Marital Satisfaction, Depression, Adolescents
  • Mahsa Matbouei, Eisa Mohammadi, Maryam Zargarzadeh Page 27
    Background And Aim

    Nursing process is a systematic approach to identify, and treat human responses to health problems and illness. Studies have showed that implementing nursing process and its steps including recording nursing diagnosis, is facing many challenges in Iran many other countries.The aim of this study was to assess nurses, and nurse managers’ point of view about the barriers for documenting the nursing diagnoses.

    Materials And Methods

    This cross - sectional study with a problem-solving approach examined the barriers for documenting the nursing diagnosis. The study was carried out in May 2013 in Besat Nahaja, Imam Hussain (AS), and Khatamolanbya hospitals in Tehran. The sample of the study consisted of 16 nurse managers (Supervisors and matrons) and 54 nurses, and were selected by convenience sampling method. A two part questionnaire was used for data collection. The first part of the questionnaire included demographic information and the second part was consisted of questions regarding personal, managerial and organizational barriers for identifying and recording nursing diagnoses. Each items was rated in a 5 point likert scale.Validity of the instrument was assured by face and content validity method, and reliability was determined by calculating Cronbach’s alpha reliability. Data were analyzed by SPSS software and descriptive and inferential statistics.

    Results

    From point of view of nurses,managerial factors (2/77) were the main barriers for documentation of nursing diagnosis, while nurse managers (3/25) mentioned organizational factors as the most important barrier. Using a problem solving approach,establishing in service and continuing education programs is proposed.

    Conclusions

    The recommended strategy for improving documentation of nursing diagnoses is establishing in-service education programs on nursing process and nursing diagnoses and nursing documentation.

    Keywords: Clinical Nurses, Nursing Diagnoses, Nursing Process, Barriers
  • Asghar Ashrafi Hafez, Toktam Kazemeini, Shadi Shayan Page 35
    Background And Aim
    Dependency to opium is a chronic and relapsing disorder that imposes great costs on individuals, families and society. The aim of this study is examining the relation between social support and religious orientation with relapse rates in opioid dependent patients under methadone maintenance therapy.
    Materials And Method
    A descriptive –correlational design was used. The sample of the study consisted of a convenience sample of 200 male patients, were referred to substance treatment clinics of Mashhad since March 2012 to August 2012 and were treated by methadon. Sample was evaluated with Social Support Scale, Allport’s Religious Orientation questionnaire and demographic information form. Data were analyzed with Pearson correlation coefficient, enter and stepwise multiple regression.
    Results
    The results of this study revealed internal religious orientation (r= 0.52), family support (r=-0.48), and friends’ support (r=-0.33) were all in significant negative correlation with relapse rates (p< 0.01). It means that by increasing family support and internal religious orientation,the relapse rates were decreased. Also there was a significant positive correlation between external religious orientation and relapse rates (r=0.50, p<0.01). Findings of linear regression and hierarchical regression analysis showed that all of these variables are predicting in total 0.62 of relapse rates variance, from which the contribution of internal religious orientation, external religious orientation, and family support respectively was 0.27, 0.06 and 0.04.
    Conclusion
    results showed increasing of internal religious orientation and family support is associated with decreasing in relapse rates, and increasing of external religious orientation is associated with increasing in relapse rates.
    Keywords: methadone maintenance therapy, opioid dependent patients, relapse rates, religious orientation, social support
  • Zahra Dastgheib, Zabihollah Gharlipour, Kamel Ghobadi Dashdebi, Fatemeh Hoseini, Reza Vafaee Page 53
    Background And Aim

    Spiritual health is one of the most important social – cultural factors that may predict mental health. The main purpose of this study was to assess association between mental health and spiritual health among students in Shiraz University.

    Materials And Method

    A descriptive-correlational design was used for the study.The study was conducted in 2012. A total number of 474 students (237 female and 237 male) were recruited in this study using a cluster sampling method. Data were collected using Goldberg’s Mental Health Questionnaire and Pulutzyn and Ellison spiritual health questionnaires. Data were analyzed by SPSS16 software and two categories of descriptive and inferential statistical methods correlation and regression and t- tests.

    Findings

    The results of the study indicated that there is a significant relationship between mental health and spiritual health scores in both sexes (P<001). Variable of spiritual health, can predict 70 percent mental health in female and male. T-test results showed that there is a difference between the means of spiritual health in boys and girls (p< 0/05). Discussion &

    Conclusion

    Changings in the educational system and paying attention to mental health and spiritual health to meet the needs of students may be necessary. There is a need for further applied research for testing interventions to promote mental health and spiritual health students.

    Keywords: Mental health, spiritual health, Students
  • Mohammad Ali Besharat, Saeeideh Bazzazian Page 61
    Background And Aims
    Emotion regulation refers to the ability to understand emotions and modulate emotional experience and expressions. Emotions are managed and regulated according to processes and techniques that may be employed automatically or purposely, as well as consciously or unconsciously. The main purpose of this study was to examine psychometric properties of the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire.Methods and
    Methods
    Four hundred and seventy eight Iranian volunteers (22 males, 252 females) were included in this study. All participants were asked to complete the 18-item version of the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ), Depression Anxiety Stress Scale (DASS), and the Mental Health Inventory (MHI-28).
    Findings
    Test-retest reliability and internal consistency of the CERQ were examined at satisfactory levels. The CERQ scales of self-blame, rumination, catastrophizing, and other-blame revealed significant positive associations with depression, anxiety, stress and psychological distress, as well as significant negative associations with psychological well-being. The remaining scales of CERQ including acceptance, positive refocusing, planning, positive reappraisal, and putting into perspective revealed significant negative associations with depression, anxiety, stress and psychological distress, as well as significant positive associations with psychological well-being.
    Conclusion
    It was concluded that the 18-item version of the CERQ can be considered as a reliable and valid scale to measure cognitive coping strategies in Iranian samples.
    Keywords: Cognitive Emotion Regulation Questionnaire, Reliability, Validity, Psychometry